Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület XXIII. Konferenciája

Időpont: 2021. október 02. (szombat)
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

Érdeklődés:

E-mail: integrativ@gmail.com

Letölthető dokumentumok:

Több, mint egy éve a pandémia uralja életünket. Krízisben előfordulhat, hogy átmenetileg a probléma meghaladja az alkalmazkodó képességünket, ám tudjuk, személyiségünk a rendkívüli helyzetek által válik érettebbé. Ha sikeresen túljutunk a krízis időszakán, akkor talán új, adaptív megoldási módokat tanulhatunk meg, ugyanakkor megnövekedhet a pszichés sérülékenységünk veszélye is.

A krízist jelölő kínai írásjel kétféle tartalom összevonásával fejezi ki a fogalmat: veszély és esély egyszerre van benne. S valóban a válság pillanatában egyaránt van lehetősége egy új, a helyzethez alkalmazkodó megoldásnak, és az akár másokat, akár önmagunkat pusztító megnyilvánulásoknak is.

A krízis görög eredetű szó: döntést jelent. A döntés azért is nehéz, mert az új életről, a várható történésekről még fogalmunk sincs, továbbá a krízis középpontjában a veszélyeztetettség érzése áll. Ám döntenünk kell arról, hogy mit hagyunk ott az eddigi életünkből, mit áldozunk fel, és mi a fontos, a legfontosabb számunkra. Újfajta készségekre van szükségünk, hogy az élet folytatható legyen tovább: több belső munkára, kevesebb külső zajra, több belső csendre…

Az idei konferencia a professzionális integratív pszichoterapeutává válást segíti azzal, hogy bemutatja a kríziskezelés újabb hatékony lehetőségeit, továbbá az eddig ismert módszertan mélységeit, finomságait, hogy a szakemberek és pácienseik is kiaknázhassák a krízisek fejlődést segítő lehetőségeit.

(Részletes programot és jelentkezési lapot később küldünk.)

Kérjük az egyesületi tagok közül azokat, akik részt kívánnak venni előadással, workshop-pal, jelezzék jelentkezésüket az IPE Titkárságára e-mailben (integrativ@gmail.com) június 1-ig: az előadás címe, az előadó neve, titulusa, a javasolt munkaforma és a szükséges időtartam megjelölésével.

Az absztraktok leadási határideje - a konferencia program véglegesítését követően - augusztus 15.

Bízunk abban, hogy a pandémia miatt tavaly elmaradt konferenciáért is kárpótol bennünket az idei közös munka, az együttes gondolkodás, és kellő inspirációt adhatunk egymásnak.

Köszönjük!

Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület Elnöksége

Budapest, 2021 Április 12.