BEMUTATKOZÁS

Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület 1993. december 3-án alakult meg. Létrejöttének célja egy olyan pszichoterápiás iskola alapítása volt, amely arra tanít, hogy az adott pszichoterápiás probléma megoldására a legszélesebb körben keressünk technikai-módszertani lehetőségeket. Az Egyesület 101 alapító tagja úgy vélte, az integratív jelző az, amely leginkább kifejezi törekvéseiket, s ez az a szemléletmód, amely akkor még hiányzott a hazai pszichoterápiás kínálatból. 
Az integratív pszichoterápiás szemlélet kibontakozása egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza. Nem azonosítható a különféle pszichoterápiás iskolák módszereinek válogatás nélküli felsorakoztatásával. A napi gyakorlatban az integratív megközelítés azt jelenti, hogy minden egyes esetben külön mérlegeljük az egyes betegségalakító tényezők arányát, meghatározzuk a változás szükséges és lehetséges irányát, megkeressük a beavatkozási pontokat, s ezekhez próbálunk minél szelektívebb terápia-változókat rendelni. Az integratív pszichoterápia segíteni szándékozik az egyén pszichikus integrációjának folyamatait.
Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület megalakulásától kezdődően azon dolgozik, hogy összefogja és oktassa az integratív módszerrel dolgozni kívánó orvosokat és pszichológusokat.
Egyesületünk a Semmelweis Egyetem akkredittált módszerspecifikus képzőhelye.
Egyesületünk rendelkezik az Európai Pszichoterápiás Szövetség "Európai Kiképző Intézet" akkreditációjával, mely a módszerspecifikus és a szintén akkreditált klinikai képzés megszerzésével az Európai Pszichoterápiás Bizonyítvány (ECP) megszerzésére jogosít.