5. modul - Szupervízió

Helyszín: egyénileg egyeztetve, online vagy személyesen

Jelentkezési feltétel:
Pszichológus, orvos, fogorvos

Jelentkezem

Képzésvezető:

Egyesületi szupervízor

E-mail: tanulmanyi@integrativ.hu
Vizsga: igen

5. modul: a 200 órás integratív pszichoterápia módszerspecifikus képzés második része

A képzés 5. blokkja az integratív szupervízió, mely csoportos formában, általában tömbösítve zajlik. Az elvégzendő óraszám 80 óra. Szervezése a Hallgató feladata, az Egyesület kiképző terapeutái folyamatosan hirdetik meg a csoportokat Budapesten, vidéken és online formában is.

 80 óra csoportos szupervízióegyesületi szupervizornál,

A szupervízió során a hallgató folyamatosan beszámol a saját terápiás munkájáról, a tanultak gyakorlati alkalmazásáról, minimum 3 esetet röviden ismertet és egy esetet részletesen a záró dolgozat keretében.

 

Vizsgára bocsátás feltételei:

az elméleti blokkok követelményei, valamint 3 szóbeli vagy írásbeli esetismertetés szükséges a 80 órás szupervízió során

Záródolgozat megírása:

A záró esettanulmány követelményei: a leírt esetnek komplett, befejezett terápiának kell lennie. Az esettanulmánynak az integratív terápia gyakorlati alkalmazását kell bemutatnia, a szimbolikus munkán túl (KIP terápia) tartalmaznia kell hipnobehaviorális és/vagy ego-state, NLP vagy hipnoanalitikus technikát is.

A leadott esettanulmányt 2 kiképző bírálja írásban, egyhangú elfogadás esetén 3 fős vizsgabizottság előtt elméleti vizsga: az esettanulmány védése, (kollegiális beszélgetés az integratív pszichoterápia vonatkozó részeiről.)

A szakvizsgára bocsátás összes feltételének megléte esetén tanúsítványt állítunk ki a módszerspecifikus képzés elvégzéséről a pszichoterapeuta szakvizsgára bocsátáshoz.

A módszerspecifikus képződés a pszichoterapeuta szakvizsga megszerzése után még folytatható. A teljes módszerspecifikus képzettség megszerzése és az INTEGRATÍV PSZICHOTERAPEUTA cím adományozása a módszerspecifikus képzőhely elnökségének hatásköre.

Sikeres vizsga esetén megszerezhető címek:

Integratív terapeuta:

Integratív pszichoterapeuta (pszichoterapeuta szakvizsga esetén)