4. modul - Integratív Pszichoterápia képzés

Helyszín: Budapest, Győr, Pécs, Debrecen
Képzés ára: 2200Ft/óra

Jelentkezési feltétel:
Pszichológus, orvos, fogorvos

Jelentkezem

Képzésvezető:

Dr. Daubner Béla, Dr. Fadgyas Ildikó, L. Stipkovits Erika, Illés Enikő és Dr Gáti Ágnes, Dr. Kuritárné Dr. Szabó Ildikó
elméleti kiképző pszichoterapeuták

E-mail: tanulmanyi@integrativ.hu
Vizsga: igen

A képzés az Egyesület alappillére, mely két egymásra épülő lépcsőből áll. Az első lépcső az integratív terápia, melynek elvégzését (és az összes feltételnek való megfelelést) követően az orvosok, fogorvosok és pszichológusok Integratív terapeuta címet kaphatnak. Ez a lépcső elegendő a pszichoterapeuta szakvizsgára bocsátáshoz, mint módszerspecifikus képzés.

A második lépcső opcionális, és  kognitív és integratív kommunikációs képzésre épül. Hallgathatják az első lépcsőt elvégzettek, de más érdeklődők is. Amennyiben integratív terápia képzést végzett és címet kapott hallgató végzi el, úgy ő ezzel a képzéssel (és az ahhoz kapcsolódó feltételek teljesítésével) jogosult a Módszerspecifikus Integratív terapeuta címre, amelyet a pszichoterapeuta szakvizsga után Módszerspecifikus Integratív Pszichoterapeuta címre cserélhet.

1. Szakvizsga szintű képzés

Részvétel feltétele: pszichológus, orvos vagy fogorvos diploma

Tematika: integratív terápiaTeljes óraszám: 120 óra tanfolyam, 60 óra szupervízió, 20 óra egyéni sajátélmény

Megszerezhető cím: Integratív terapeuta

Az első lépcső elegendő a pszichoterápiás szakvizsgához.

2. Módszerspecifikus szintű képzés

Tematika: kognitív-viselkedésterápia és integratív kommunikáció

Teljes óraszám: 60 óra tanfolyam, 40 óra szupervízió

Megszerezhető cím: Módszerspecifikus Integratív terapeuta

A cím pszichoterápiás szakvizsgával rendelkezők esetében Módszerspecifikus Integratív Pszichoterapeuta

A fenti menüpontokban a pszichoterapeuta szakvizsgához elegendő első lépcső, azaz az integratív terápia képzés részleteiről olvashat. A második lépcsőről a Képzések menü Kognitív-viselkedésterápia és integratív kommunikáció műhely linkjén olvashat részleteket.

Mindkét képzés elméleti és gyakorlati vizsgákat tartalmaz, és az első lépcső sikeres teljesítésének feltétele 250 óra önismeret, mely végezhető egyéniben az Egyesület keretén belül, vagy (akár egyéni akár csoportos formában) bármilyen pszichoterápiás szakvizsga előkészítő képzésben akkreditált képzőhelynél. Mindkét képzési lépcsőt záródolgozat zárja, mely az oklevél előfeltétele. A tanfolyam tartalmaz sajátélményt, elméleti előadást és gyakorlati szemináriumot is. A képzés felépítésének, elméletének és a gyakorlati módszernek részletes leírása a lap alján letölthető teljes dokumentációban olvasható.

A képzés pszichológus, orvos vagy fogorvos diplomával végezhető. A képzés megkezdésének más feltétele nincs.

Az orvosok és klinikai szakpszichológusok kötelező folyamatos továbbképzési rendszerében minden induló tanfolyam CME kreditpontra akkreditált.

Rendszeres képzések indulnak Budapesten, Debrecenben és Pécsett. Az első nap végén kell dönteni, aki úgy dönt, hogy nem folytatja, nem kell fizetni. A 120 óra elméletet Budapesten dr. Daubner Béla vezeti. A képzés része 20 óra integratív terápiás saját élmény, amelyet az egyesület sajátélmény terapeutáinál lehet megszerezni. Az első nap a digitalizált oktatási anyag mellett minden információt megadunk és minden kérdésre válaszolunk. Fontos a pontosság és az állandó tanulás, amelyet az előadáson kívül digitalizált oktatási anyag biztosít és az azonnali gyakorlás. A 60 óra szupervízió már a tanfolyam közben elkezdődhet.

A 2021. október 30-tól érvényes KÉPZÉSI REND innen letölthető