Szupervízió EATA standard

CTA vizsgára felkészülés esetén mi számolható el szupervíziós órának (in: EATA Handbook) 

7.2.3.5  Szupervíziós órák

 A hallgató képzése alatt kötelezően 150 szupervíziós órán vesz részt. Ebből 75 óra TA szupervízió egy PTSTA-val

vagy TSTA-val, és 40 óra a Szponzor által nyújtott szupervíziós óra. A 75 nem-TA-s szupervíziós órán való részvételre a képzés előtt vagy alatt is sor kerülhet, bármilyen más irányzat alkalmazásával.

 A Mi számít szupervíziós órának?  

A vizsgázó egy szupervíziós órának számíthatja azt az órát, amelyben egy szupervízor részvételével tevékeny, hatékony módon bemutatja a munkáját szupervízió céljából. Általában nem elfogadott, ha a hallgató jelen volt a szupervízión, de ő maga nem mutatta be a munkáját.

 Ám ha 2 vagy 3 hallgató részesül szupervízióban, és mindegyikük bemutatja az esetét, mindegyikük számára elfogadott a szupervízió összes órájának elkönyvelése. 

Példa: három hallgató három órát tölt szupervízióban, és mindegyikük bemutatja a munkáját: így mindegyikük számára három szupervíziós órát fogadhatunk el.

 Négy vagy ennél több résztvevőjű csoport esetén az a hallgató, aki jelentős, hasznos esetbemutatást végez, kérheti a szupervíziós órák elszámolását - ez minden egyes hatékony esetbemutatás után egyórányi szupervízió elismerését jelenti. A szupervízión résztvevő, de munkáját be nem mutató csoporttagok számára ezek az órák haladó TA képzésként vagy További Szakmai Fejlődési órákként fogadhatók el. A szupervíziós órákként elfogadott órák száma nem haladhatja meg a ténylegesen a szupervízióban töltött órák számát.   

Példa: öt hallgató tölt szupervízióban három órát. Hármuk mutat be esetet, 1-1 órában. Így mindegyikük szerzett egy szupervíziós órát, és két haladó TA képzési órát. A két jelenlevő, de munkáját be nem mutató vizsgázó 3-3 haladó TA képzési órát vagy További Szakmai Fejlődési óraszámot könyvelhet el.

Hírlevél feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk