Módszerspecifikus Integratív (felnőtt) Pszichoterápia

Módszerspecifikus Integratív (felnőtt) Pszichoterápia képzés

A képzés az Egyesület alappillére, mely két egymásra épülő lépcsőből áll. Az első lépcső az integratív hipnoterápia, melynek elvégzését (és az összes feltételnek való megfelelést) követően az orvosok, fogorvosok és pszichológusok Integratív Hipnoterapeuta címet kaphatnak. Ez a lépcső elegendő a pszichoterapeuta vizsgára bocsátáshoz.

A második lépcső opcionális, és a kognitív viselkedésterápia tematikájára épül. Hallgathatják az első lépcsőt elvégzettek, de más érdeklődők is. Amennyiben integratív hipnoterápia képzést végzett és címet kapott hallgató végzi el, úgy ő ezzel a képzéssel (és az ahhoz kapcsolódó feltételek teljesítésével) jogosult a Módszerspecifikus Integratív Hipnoterapeuta címre, amelyet a pszichoterapeuta szakvizsga után Módszerspecifikus Integratív Pszichoterapeuta címre cserélhet.1. Szakvizsga szintű képzés
Részvétel feltétele: pszichológus, orvos vagy fogorvos diploma
Tematika: integratív hipnoterápia
Teljes óraszám: 160 óra tanfolyam, 40 óra szupervízió, 20 óra egyéni sajátélmény
Megszerezhető cím: Integratív Hipnoterapeuta
Az első lépcső elegendő a pszichoterápiás szakvizsgához.

2. Módszerspecifikus szintű képzés
Tematika: kognitív-viselkedésterápia
Teljes óraszám: 60 óra tanfolyam, 40 óra szupervízió
Megszerezhető cím: Módszerspecifikus Integratív Hipnoterapeuta
A cím pszichoterápiás szakvizsgával rendelkezők esetében Módszerspecifikus Integratív Pszichoterapeuta.

A fenti menüpontokban a pszichoterapeuta szakvizsgához elegendő első lépcső, azaz az integratív hipnoterápia képzés részleteiről olvashat. A második lépcsőről a Képzések menü Kognitív-viselkedésterápia műhely linkjén olvashat részleteket.

Mindkét képzés elméleti és gyakorlati vizsgákat tartalmaz, és az első lépcső sikeres teljesítésének feltétele 250 óra önismeret, mely végezhető egyéniben az Egyesület keretén belül, vagy (akár egyéni akár csoportos formában) bármilyen pszichoterápiás szakvizsga előkészítő képzésben akkreditált képzőhelynél. Mindkét képzési lépcsőt záródolgozat zárja, mely az oklevél előfeltétele. A tanfolyam tartalmaz sajátélményt, elméleti előadást és gyakorlati szemináriumot is. A képzés felépítésének, elméletének és a gyakorlati módszernek részletes leírása a lap alján letölthető teljes dokumentációban olvasható.

A képzés pszichológus, orvos vagy fogorvos alapdiplomával végezhető. Segítő szakmájúak (gyógypedagógus, szociális munkás, stb.) forduljanak a titkársághoz. Más háttérrel rendelkezőknek NLP tanfolyamunkat javasoljuk. A képzés megkezdésének más feltétele nincs. A tanfolyam végeztével az integratív hipnoterapeuta cím és oklevél fent az oklevélről szóló menüpontban leírtak szerint szerezhető meg.

Az orvosok és klinikai szakpszichológusok kötelező folyamatos továbbképzési rendszerében minden induló tanfolyam CME kreditpontra akkreditált.

Rendszeres képzések indulnak Budapesten, Debrecenben és Pécsett. Az első nap végén kell dönteni, aki úgy dönt, hogy nem folytatja, nem kell fizetni. A képzés anyaga és kiegészítő ismeretek CD-n az első alkalommal megvásárolhatók (több mint 10.000 oldal), ára 1.000,- Ft, amely csak saját használatra használható. A 130 óra elméletet dr. Daubner Béla vezeti. A képzés része 20 óra integratív hipnoterápiás saját élmény, amelyet az egyesület sajátélmény terapeutáinál lehet megszerezni (lásd fenti Oktatók menü, elérhetőségeiket a Titkárságon lehet kérni). Az első nap a CD mellett minden információt megadunk, és minden kérdésre válaszolunk. Fontos a pontosság és az állandó tanulás, amelyet az előadáson kívül a CD biztosít és az azonnali gyakorlás. A 40 óra szupervízió már a tanfolyam közben elkezdődik, megegyezés szerint. A fizetés a teljesített óraszám alapján, a helyszínen. Munkahelyi térítés esetén banki átutalás ÁFÁs számlán.

Képzésvezető Dr. Daubner Béla
CME pont: 50 (félévenként)
Vizsga: van
A szupervízió az elmélet közben elkezdhető.

A képzés ára 1700Ft/óra +ÁFA. Naponta a képzés 10 óra. Szombaton 9.00-tól 18.00-ig, vasárnap 9.00-tól 18.00-ig.

Délelőtt 15 perc szünet, délután 15 perc szünet és 60 perces ebédszünet van.

Irodalom:
A képzést CD segíti, amely első nap megvásárolható 1000Ft.-ért. A CD több ezer oldal tudást tartalmaz. A CD csak saját tanulásra használható, az orvosi titoktartás betartásával.

Jelentkezni Dr. Daubner Béla e-mail címén:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Telefonszámmal együtt kérjük.

Hírlevél feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk