Integratív Gyermekpszichoterápia

Módszerspecifikus integratív gyermekpszichoterápia képzés

Az intenzív, másfél éves IGYP képzésben résztvevők olyan hatékony módszert sajátítanak el, melyet különlegesen eredményesen alkalmazhatnak elsősorban ambuláns munkájuk során. Az IGYP képzés nyitva áll hivatásszerűen gyermekekkel foglalkozó, segítő szakmájú  (pl. orvos, pszichológus, gyógypedagógus) szakember előtt. A 2016 decemberében érvénybe lépett vezetőségi határozat értelmében 2017-től más segítő szakmájú gyermekekkel foglalkozók már nem nyernek felvételt a képzésbe. A jelenleg hatályos törvény értelmében a módszerspecifikus integratív gyermek-pszichoterapeuta címet csak olyan orvosok, fogorvosok és klinikai szakpszichológusok kaphatják meg, akik letették a ráépített pszichoterapeuta szakvizsgát. A képzés teljes követelményrendszerének megfelelt, pszichoterapeuta szakvizsgával nem rendelkező orvosok, pszichológusok, fogorvosok az integratív gyermekterapeuta címet kapják (gyógypedagógusi végzettséggel integratív gyermekkonzulensi cím szerezhető).


A képzés három féléve tömbösített tematikájú: az első félévben a hangsúly az integratív gyermek-pszichoterápia integrált elméleti hátterére; a második félévben a gyakorlati terápiás eszközökre; a harmadik félévben a módosult tudatállapottal történő munkára helyeződik. A képzés havi egy teljes hétvégét (20 akadémiai óra) vesz igénybe. Jellegét tekintve a képzés gyakorlati hangsúlyú, előadást nem tartalmaz, aktív részvételt igényel.

Az orvosi és klinikai pszichológiai szakvizsgával rendelkezők az Egyesület módszerspecifikus képzéseit felhasználhatják a pszichoterapeuta szakvizsga, és a pszichoterapeuta cím megszerzéséhez. A képzés a Pszichoterápiás Tanács által elismert, az orvosok és klinikai szakpszichológusok kötelező folyamatos továbbképzési rendszerében minden induló tanfolyam CME kreditpontra akkreditált.

Képzésvezető: Dr. Szamosi Éva
CME pont és kód az "Időpontok" menüben
A tanfolyam időtartama: 3 félév
Félévi tandíj: 140.000,- Ft (1.400,- Ft/óra, 14000,-FT/nap) + ÁFA
A tandíjat a helyszínen készpénzzel kell kifizetni minden egyes alkalommal.

 

2018-ban induló képzés:

A következő budapesti csoport indulásának időpontja 2018.01.20., a maximális csoportlétszám összegyűlt a szeptember elején meghirdetett jelentkezésekkel. Várólistás helyekre lehet érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. 

 

A képzés időpontjai az "Aktuális képzések" menüpont alatt megtalálhatóak.

 

IGYP elmélete és módszertana

Az IGYP elméleti és módszertani háttere

Egy új módszerspecifikus képzés szükségességéről gyermekterápiát végző kollegáink igénye győzött meg bennünket. Helyzetük több szempontból eltér a felnőtt kliensekkel dolgozó terapeutákétól. Lényeges különbség, hogy a terápiás segítségnyújtás iránti igény nem a gyermekben fogalmazódik meg: nevelő környezetének felnőtt tagjai kérik vizsgálatát, terápiába vételét – sajnos sok esetben nem a gyermek érdeke, hanem saját helyzetük megkönnyítése érdekében. Példa erre, hogy

Képzés felépítése és időtartama

Képzés felépítése, időtartam

30x10 akadémiai óra, havonta egy (félévenként 5) szombat-vasárnap. A teljes időtartam 3 félév.

Összesen:
               300 óra tanfolyam
               100 óra szupervízió

Oklevél feltételei, záróvizsga

Az oklevél feltételei, záróvizsga

A tanfolyam és a szupervízió teljesítését követően a részvevők záróvizsgát tesznek. A záróvizsgára minden év decemberében kerül sor. A sikeres záróvizsgát követően kérésre igazolást tudunk kiadni.

A záróvizsgára 2017. december 16-n Budapesten kerül sor. Jelentkezni rá 2017 október 15-ig lehet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A 2018-ban előreláthatólag 2018 december 15-n Budapesten, december 16-n pedig Szegeden kerül sor.

A záróvizsga a következőkből áll:

Hírlevél feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk