Integratív Gyermekpszichoterápia

Módszerspecifikus integratív gyermekpszichoterápia képzés

Az intenzív, másfél éves IGYP képzésben résztvevők olyan hatékony módszert sajátítanak el, melyet különlegesen eredményesen alkalmazhatnak elsősorban ambuláns munkájuk során. Az IGYP képzés nyitva áll hivatásszerűen gyermekekkel foglalkozó, segítő szakmájú  (pl. orvos, pszichológus, gyógypedagógus) szakember előtt. A 2016 decemberében érvénybe lépett vezetőségi határozat értelmében 2017-től más segítő szakmájú gyermekekkel foglalkozók már nem nyernek felvételt a képzésbe. A jelenleg hatályos törvény értelmében a módszerspecifikus integratív gyermek-pszichoterapeuta címet csak olyan orvosok, fogorvosok és klinikai szakpszichológusok kaphatják meg, akik letették a ráépített pszichoterapeuta szakvizsgát. A képzés teljes követelményrendszerének megfelelt, pszichoterapeuta szakvizsgával nem rendelkező orvosok, pszichológusok, fogorvosok az integratív gyermekterapeuta címet kapják (gyógypedagógusi végzettséggel integratív gyermekkonzulensi cím szerezhető).


A képzés három féléve tömbösített tematikájú: az első félévben a hangsúly az integratív gyermek-pszichoterápia integrált elméleti hátterére; a második félévben a gyakorlati terápiás eszközökre; a harmadik félévben a módosult tudatállapottal történő munkára helyeződik. A képzés havi egy teljes hétvégét (20 akadémiai óra) vesz igénybe. Jellegét tekintve a képzés gyakorlati hangsúlyú, előadást nem tartalmaz, aktív részvételt igényel.

Az orvosi és klinikai pszichológiai szakvizsgával rendelkezők az Egyesület módszerspecifikus képzéseit felhasználhatják a pszichoterapeuta szakvizsga, és a pszichoterapeuta cím megszerzéséhez. A képzés a Pszichoterápiás Tanács által elismert, az orvosok és klinikai szakpszichológusok kötelező folyamatos továbbképzési rendszerében minden induló tanfolyam CME kreditpontra akkreditált.

Képzésvezető: Dr. Szamosi Éva
CME pont és kód az "Időpontok" menüben
A tanfolyam időtartama: 3 félév
Félévi tandíj: 140.000,- Ft (1.400,- Ft/óra, 14000,-FT/nap) + ÁFA
A tandíjat a helyszínen készpénzzel kell kifizetni minden egyes alkalommal.

 

2018-ban induló képzés:

A következő budapesti csoport indulásának időpontja 2018.01.20., jelentkezni 2017 szeptembertől lehet a honlapra felkerülő jelentkezési lap elküldésével az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Előzetesen nem lehet jelentkezni!

 

 

A képzés időpontjai az "Aktuális képzések" menüpont alatt megtalálhatóak.

 

Hírlevél feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk