Integratív csoportterápia képzés

Integratív csoportterápia terapeuta képzés

Szándék: az utóbbi évek tapasztalatai és terápiás sikerei alapján tervezzük, hogy november 1.-én elkezdjük a képzést. A képzés a pszichodráma, bodywork, családállítás, kognitív terápia és mozgásmeditációs tapasztalatok integratív használatára képes csoport terapeutákat óhajt képezni. A módszereket először módszer tisztán, később

integratív felhasználásban oktatjuk. A képzés célja, olyan terapeutákat képezni, akik tudnak abban az embereknek segíteni, hogy felkészüljenek spirituális útra önismereti szinten és azon elinduljanak. 

Feltételek: pszichodráma asszisztensi végzettség (pszichodrámában gyakorlottság induláskor, de később az asszisztensi cím megszerzése feltétlenül feladat), egyéni terápiában jártasság, módosult tudatállapotokban végzett terápiákban gyakorlottság, nyitottság a meditációk és a keleti emberkép, filozófia iránt.Stáb jelenleg: Pecsenka Nóri, Sebő Júlia, Kovács Noémi, Kemény Péter, Daubner Eszter és Dr. Daubner Béla 

Tervezett időpontok és egymásra épülő képzések: 
bodywork nov. 1-2-3, dec. 7-8, jan. 18-19. Vezetők: Pecsenka Nóri és Sebő Julia (Juli, Jyoti), a stáb többi tagja csoporttag.
Családállítás: febr. 15-16, márc. 15-16, ápr. 12-13. Vezetők: Kemény Péter és Dr. Daubner Béla, a stáb többi tagja segítő. A 60 óra alatt biztosítjuk az elméleti hátteret és gyakorlást. Az érzékenység (7-8. Wilberi szint) kifejlesztését is gyakoroljuk.
Integratív felhasználása a fentieknek, mozgás meditáció bevezetése: május1-2-3-4, máj. 31-jún.1.

Vezető: Dr. Daubner Béla és minden hétvégi képzésben a stáb valamelyik másik tagja. A képzés szeptembertől folytatódik.

Terveink szerint a képzések mindig munkaszüneti napokon lesznek. Az elmélethez írásos anyagot biztosítunk, de a rendszeres tanulás alapfeltétel. A képzés második felében az integratív csoportterapeuta jelöltek felváltva vezetnek a csoportban a kiképzők szupervíziója mellett.

Helyszín: a bodywork helyszíne még szervezés alatt. A képzés folytatása a Jóga és önismeret központban Bp. 1111 Lágymányosi utca 12 Ie. 3.

Időbeosztás: kezdés 8.00 jóga, jóga nidra és meditáció 9.40-ig. Reggeli szünet 9.40-10.00. Délben 1 óra ebédszünet és befejezés kb. 18.00. A kiképzők minden gyakorlást és önismereti folyamat megértését biztosítják.

Felvételi szeminárium: 50 óra.
Terveink szerint: 260 óra önismeret és 200 óra vezető képzés, amikor a jelöltek egymást vezetik szupervíziós segítséggel. Elképzelésünk szerint a képzés kb. 3 évet venne igénybe.

Hírlevél feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk